ua en ru

Обвинуваченого у вбивстві Нємцова перевірять на детекторі брехні

Обвинуваченого у вбивстві Нємцова перевірять на детекторі брехні Борис Нємцов

Заур Дадаєв, обвинувачений у вбивстві російського опозиціонера Бориса Нємцова, погодився пройти перевірку на детекторі брехні, щоб довести свою непричетність до злочину. Адвокат, найнятий пану Дадаеву родичами, розраховує, що клопотання буде підтримане не тільки слідством, але і представником потерпілих, який також зацікавлений у встановленні істини у гучній кримінальній справі, передає "Коммерсантъ".

Вчора Заура Дадаєва, що міститься в СІЗО "Лефортово", вперше відвідав адвокат Шамсудин Цакаев (раніше інтереси обвинуваченого представляв адвокат за призначенням). За словами захисника, бесіда зайняла близько двох годин, в ході яких обвинувачений докладно відповів на його запитання.

Перш за все пан Дадаєв, який раніше не був знайомий зі своїм адвокатом, розповів йому про себе. Як з'ясувалося, до арешту пан Дадаєв більше десяти років прослужив у правоохоронних органах. Починав він в антитерористичному центрі, в який була перетворена служба безпеки президента Чечні Ахмата Кадирова, а в 2004 році, після розформування АТЦ, перейшов в батальйон "Північ" ВВ МВС. За цей час, за словами пана Дадаєва, він був нагороджений орденом Мужності, а також отримав безліч медалей, подяк та почесних грамот. Він брав участь у десятках спецоперацій - останньою великою з них стало звільнення Будинку друку і школи, захоплених у грудні минулого року бойовиками в Грозному. Школу він штурмував особисто.

Нагадаємо, боєць батальйону "Північ" Руслан Геремеєв, який був допитаний в якості свідка у справі про вбивство Бориса Нємцова, покинув чеченське село Джалка, його нинішнє місцезнаходження невідоме.