ua en ru

Обвинувальний акт у справі прикордонника Колмогорова направлять до суду Маріуполя

Обвинувальний акт у справі прикордонника Колмогорова направлять до суду Маріуполя Фото: прокуратура (screenshot(google-maps)

Колмогорова сьогодні було звільнено з-під варти

Обвинувальний акт у справі прикордонника Сергія Колмогорова направлять до суду Маріуполя. Про це сьогодні під час брифінгу повідомив керівник слідчого управління військової прокуратури Віталій Панченко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Після скасування рішення суду першої інстанції і апеляційної інстанції обвинувальний акт буде скерований до суду першої інстанції у місті Маріуполі, який буде здійснювати судовий розгляд зі стадії судового розгляду", - сказав він.

Він також додав, що рішення касаційної інстанції є обов'язковим до виконання і безпосередньо вказане рішення буде виконане і виконане у встановлений спосіб.

"Питання щодо визнання не винуватим Сергія Колмогорова в обставинах, які мали місце 7 вересня 2014 року не констатовано", - зазначив Панченко.

За його словами, під час підтримання публічного обвинувачення у суді буде додатково констатовано, проаналізовано і звернено увагу суду на ті докази, які публічне обвинувачення вважало достатніми для кваліфікації дій Колмогорова за вказаних обставин.

"Крім того, хотів би констатувати, що дійсно сьогодні мала місце активна участь сторони захисту в частині доведення своєї позиції, так і активна участь суспільства у частині проявлення своєї позиції, а також окремі прояви суспільної думки у не завжди процесуальний спосіб з метою переконати суд у певній позиції", - додав представник прокуратури.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Вищий спеціалізований суд відпустив з-під варти прикордонника Сергія Колмогорова, засудженого до 13 років тюрми через звинувачення в убивстві жінки в 2014 році під Маріуполем.