ua en ru

Звинувачений в організації "диверсій" у Криму Сердюк спростував заяви ФСБ

Звинувачений в організації "диверсій" у Криму Сердюк спростував заяви ФСБ Фото: Володимир Сердюк прокоментував заяви російських спецслужб

Володимир Сердюк підтвердив, що дійсно свого часу служив у 37-му батальйоні

Звинувачений ФСБ РФ в організації "диверсій" в анексованому Криму Володимир Сердюк повідомив, що єдина правда з озвученої російськими ЗМІ інформації - це правильно написане прізвище та ім'я і що він дійсно служив у 37-му батальйоні. Про це він заявив у коментарі "Громадському".

"Я служив у 37-му батальйоні офіцером-психологом. Моїми обов'язками було говорити з людьми, боротися з "аватарами", оформлювати СЗЧ (самовільне залишення частини). Ні до розвідки, ні до спецслужб я стосунку не мав і не маю. І не хочу, бо не володію ні знаннями, ні досвідом. Нісенітниця якась. Я ніколи не був начальником розвідки. Тільки сьогодні зранку дістався до інтернету і почитав усе, що пишуть. Шокований. Не терорист, не задумую нічого. Живу собі і родину годую. А тут прогримів на всю країну. Мені телефонують, а я навіть не знаю, що коментувати. Тривожно через усе це", - розповідає Сердюк.

Він також розповів, що був демобілізований 30 вересня 2015 року. Нині мешкає у Києві та займається тим бізнесом, який залишив до війни: невеликим проектним бюро.


"Женю (Євгена Панова - ред.) я знаю, в мене навіть є записи, коли я з ним спілкувався, відповідно до своїх обов'язків. Я не знаю, що він там розказав, але, очевидно, не по своїй волі. Ми з ним служили в один час, але призвали його раніше. Відповідно, він і звільнився раніше. Він же назвав ще двох бійців із нашого батальйону. Це Олексій Сандул та Олег Дмитренко. Олексій взагалі після осколкового поранення, в нього рука не працює. Він постійно по лікарнях. Олегу стільки ж, скільки мені - за 50 років. Ну, який із нього розвідник? Із Євгеном ми спілкувалися час від часу, телефони є. Бачились на масових заходах нашого батальйону. Я знав, що він в Енергодарі. Влаштувався на роботу. Я порадів ще за нього", - додав Сердюк.

Нісенітницею він також вважає і те, в чому підозрюють Панова, з яким він свого часу служив.

"По відео зрозуміло, що його били. Реакція якась заторможена. Помітне нестикування. Навіть коли він моє прізвище називає, з паузами. Таке враження, наче йому хтось диктує. Він патріотично налаштований, але в нього здоров'я слабке. Він коли ще до нас прийшов, було дивно, як його у військкоматі з таким здоров'ям пропустили", - зазначив Сердюк.

Як відомо, у спецслужбах РФ заявили, що організатором "диверсії" в анексованому Криму був колишній український військовий Володимир Сердюк.

Нагадаємо, раніше в Міністерстві оборони України повідомили, що у складі Головного управління розвідки ніколи не існувало 37-го батальйону 56-ї бригади.