ua en ru

Звинувачення в РФ попросило для сина Джемілєва 5,5 років

Звинувачення в РФ попросило для сина Джемілєва 5,5 років Фото: Хайсер Джемілєв

У суді оголошено перерву до 10 червня

Державний обвинувач у краснодарському суді запропонувала засудити до 5,5 років позбавлення волі сина нардепа Мустафи Джемільова - Хайсера, визнаного винним у заподіянні смерті з необережності. Про це повідомив адвокат Джемілєва Микола Полозов у своєму Twitter.

"У ході сьогоднішніх дебатів звинувачення попросило Хайсеру Джемілєву 5 років і 6 місяців по сукупності. Оголошено перерву до 10.06", - повідомив адвокат.

За словами миколи Полозова, спричинення смерті по необережності підпадає під амністію, до того ж Джемільов вже більше 2-х років знаходиться під вартою, що зараховується в строк.

Нагадаємо, у травні 2013 р. Хайсер Джемілєв був затриманий в Бахчисараї за підозрою у вбивстві. Нібито Хайсер Джемілєв чистив у своєму будинку рушницю, і вона вистрілила. Куля влучила в чоловіка, який працював у саду. Загиблим виявився далекий родич заступника голови Меджлісу Ахтема Чийгоза - Февзі Эдемов, який працював охоронцем в будинку Джемилевых. У нього залишилися дружина і дитина. Сам Хайсер Джемілєв дружив із загиблим.

Зазначимо, у травні 2015 р. Хайсер Джемілєв був засуджений в Україні за ненавмисне вбивство на 3 роки 8 місяців, в Росію відправлений запит про його екстрадицію.