ua en ru

Обстрілом Маріуполя керував російський офіцер з позивним "Попіл", - Наливайченко

Обстрілом Маріуполя керував російський офіцер з позивним "Попіл", - Наливайченко

Обстріл Маріуполя 24 січня був здійснений російської артилерією, якою командував офіцер Збройних сил РФ з позивним "Попіл". Про це на брифінгу заявив голова Служби безпеки України Валентин Наливайченко, передає кореспондент РБК-Україна.

"Безпосередня коригування вогню, вчинення артобстрілу військовими Російської Федерації, фахівцями, безпосередньо із залученням криміналітету ДНР", - зазначив Наливайченко.

За його словами, цю інформацію підтвердив затриманий бойовик, житель Маріуполя, Валерій Кірсанов з позивним "Даішник", який здійснював наводку вогню. Згідно з його свідченнями, обстріл Маріуполя проводився під командуванням російського офіцера з позивним "Попіл".

Також Наливайченко зазначив, що частина військової техніки, з якої проводився обстріл Маріуполя, знищена, а частина відведена на територію Росії.

Нагадаємо, 24 січня, близько 9:20 бойовики обстріляли з систем залпового вогню житлові райони на сході Маріуполя. Увечері того ж дня міліція опублікувала список з 29 загиблими. ОБСЄ підтвердила, що обстріл Маріуполя було здійснено з території самопроголошеної "Донецької народної республіки".