ua en ru

При обстрілах бойовиками Мар'їнки поранений прикордонник, - ДПСУ

При обстрілах бойовиками Мар'їнки поранений прикордонник, - ДПСУ Фото: блокпост українських прикордонників на Донбасі

За добу бойовики 7 раз обстріляли позиції українських прикордонників

В результаті обстрілу проросійськими бойовиками н. п. Мар'їнка Донецької області отримав осколкове поранення один український прикордонник. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Державної прикордонної служби України (ДПСУ).

Як повідомляється, протягом минулої доби незаконні збройні формування продовжували порушувати режим припинення вогню, 7 разів обстрілявши місця дислокації прикордонних підрозділів, у тому числі блокпостів, що знаходяться на дорожніх коридорах.

"Двічі піддавався обстрілу блокпост "Маріїнка", на якому спільно несуть службу прикордонники та військовослужбовці ЗСУ. Бандити відкривали вогонь з АГС та снайперських гвинтівок.

Ще 3 рази російські найманці атакували позиції прикордонників поблизу Мар'їнки. Вогонь вівся з АГС, мінометів і снайперської зброї. В результаті вогневого протистояння один з прикордонників отримав легке осколкове поранення. Для надання медичної допомоги його направили в одну з лікарень району", - сказано в повідомленні.

Також терористи з СПГ обстрілювали блокпост "Майорське", на якому знаходяться прикордонники і військові ЗСУ. "А з 7.00 до 11.00 терористи з мінометів стріляли в напрямку контрольного пункту "Гнутово". Через обстріли пропуск осіб на ньому тимчасово припинявся", - зазначили в ДПСУ.

Нагадаємо, за даними штабу АТО, бойовики за добу 83 рази обстріляли позиції українських військових.