ua en ru

Обстріл Грецією турецького суховантажу: судно запідозрили у перевезенні наркотиків

Обстріл Грецією турецького суховантажу: судно запідозрили у перевезенні наркотиків Фото: обстріл Грецією турецького суховантажу

Туреччина рішуче засудила акт відкриття вогню Грецією

В Греції кораблі берегової охорони відкрили вогонь по суховантажу M/V ACT, що слідував під турецьким прапором, через підозру у перевезенні наркотиків. Про це повідомляє грецьке видання Iefimerida.

"Вдень, 3 липня в порт Родос надійшло анонімне повідомлення про те, що на борту турецького суховантажу M/V ACT перевозять наркотики. У цей момент цей корабель перебував у територіальних водах Греції", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, суховантаж не відреагував на вимогу кораблів берегової охорони повернути на Родос для огляду і продовжив рух. У відповідь були зроблені попереджувальні постріли. Зупинити судно не вдалося, оскільки воно змінило курс і пішло у територіальні води Туреччини.

altaltaltalt

Фото: обстріл Грецією турецького суховантажу (newsturk.ru)

У свою чергу, Туреччина заявила, що рішуче засуджує "незмірний" грецький акт відкриття вогню по турецького корабля. Повідомляється, що суховантаж в даний момент знаходиться в турецькому порту в Мармарисі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Греції кораблі берегової охорони відкрили вогонь по суховантажу M/V ACT, що слідував під турецьким прапором. Так, по кораблю було вироблено 16 пострілів, постраждалих немає.