ua en ru

Загальний обсяг ринку енергозбереження в комунальному секторі складає 8 млрд дол., - Каськів

Загальний обсяг ринку енергозбереження в комунальному секторі складає близько 8 млрд дол. Про це під час 3-го щорічного енергетичного форуму Адама Сміта сказав голова Державного агентства інвестицій та управління національними проектами України Владислав Каськів, передає кореспондент РБК-Україна.

"Загалом ринок енергозбереження в комунальному секторі є досить великим, він приблизно складає 8 млрд дол. Це в рамках нового нацпроекту, який почав розроблятися буквально декілька тижнів тому і отримав назву "Теплий дім". Він передбачає комплекс заходів з енергозбереження... Реалізація цього проекту допоможе Україні скоротити споживання газу більше ніж на 3 млрд куб. м", - заявив Каськів.

За словами Каськіва, проект "Теплий дім" буде реалізовуватися у вигляді трьох пілотних проектів. Голова відомства також висловив сподівання, що протягом практично одного року споживання енергоносіїв буде зменшено, наскільки взагалі можна зменшити споживання енергоносіїв протягом теплового кварталу одного календарного року.

Нагадаємо також, в рамках візиту турецької делегації в Україну на чолі з міністром енергетики та природних ресурсів Турецької Республіки Танером Йилдизом та за участю керівників турецької компанії "BOTAS" Фазилем Шенелем та компанії "EÜAS" (ЕРВ) Мехметом Бічером 15 лютого був підписаний протокол, який регулює механізм двосторонньої співпраці в рамках реалізації спільних енергетичних проектів.