ua en ru

Україна і Туреччина підписали протокол про співпрацю в рамках трьох енергетичних проектів

В рамках візиту турецької делегації в Україну на чолі з міністром енергетики та природних ресурсів Турецької Республіки Танером Йилдизом та за участю керівників турецької компанії "BOTAS" Фазилем Шенелем та компанії "EÜAS" (ЕРВ) Мехметом Бічером сьогодні, 15 лютого, був підписаний протокол, який регулює механізм двосторонньої співпраці в рамках реалізації спільних енергетичних проектів. Про це повідомляє прес-служба Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами.

З української сторони документ був підписаний головою двосторонньої українсько-турецької робочої групи з питань співпраці в енергетичній сфері, керівником Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами України Владиславом Каськівим.

"Сьогодні ми здійснюємо практичну роботу щодо спільної реалізації трьох проектів у сфері енергопостачання, що передбачають збільшення енергетичної незалежності України. Ці ініціативи є частиною національних проектів України", - повідомив Каськів.

"Вже зараз розпочала діяльність двостороння технічна група, яку з української сторони представляють Держінвестпроект, Міненерговугілля, НАК "Нафтогаз України" і ДК "Укртрансгаз". Динаміка співробітництва дозволяє нам розраховувати на швидкі й конкретні результати", - підкреслив Каськів.

Нагадаємо, раніше Президент України Віктор Янукович заявив, що Україна веде тристоронні переговори з Азербайджаном та Туреччиною щодо співробітництва у проектах енергетичної сфери.