ua en ru

Громадскість смт Смоліне погодилась на будівництво заводу ядерного палива за умови реконструкції об’єктів соцпризначення

У смт Смоліне 29 жовтня 2011 р. відбулися громадські слухання з питання будівництва в Україні заводу з виробництва ядерного палива для реакторів типу ВВЕР-1000. Про це повідомляє прес-служба державного концерну "Ядерне паливо".
Згідно повідомленню, під час слухань одноголосно було прийнято рішення "Прийняти до відома екологічні наслідки будівництва заводу з виробництва ядерного палива для реакторів типу ВВЕР-1000 та надати згоду на будівництво такого підприємства на території смт Смоліне Маловисківського району Кіровоградської області, за умови надання коштів у обсязі встановленому чинним законодавством від суми кошторисної вартості будівництва підприємства з вироблення ядерного палива для будівництва та реконструкції об'єктів соціального призначення смт Смоліне".
Нагадаємо, за попередніми оцінками, вартість заводу з виробництва ядерного палива на території України складе 300-350 млн дол.
Паливна компанія "ТВЕЛ" і концерн "Ядерне паливо" підписали угоду про створення спільного підприємства (СП) для будівництва заводу з виробництва ядерного палива 27 жовтня 2010 р. Українська сторона отримає контрольний пакет в СП у розмірі 50% плюс 1 акція. Підприємство потужністю 400 т урану на рік може бути введено в експлуатацію вже в 2015 р.