ua en ru

В ОБСЄ заявили про 480 випадки перешкоджання пересуванню СММ на Донбасі за півроку

В ОБСЄ заявили про 480 випадки перешкоджання пересуванню СММ на Донбасі за півроку Фото: ОБСЄ (flickr.com/osce)

75% випадків перешкоджання ОБСЄ відбулися в районах, непідконтрольних уряду України

У першій половині 2017 року представники Спеціальної моніторингової місії (СММ) ОБСЄ зафіксували приблизно 480 випадків перешкоджання їх пересуванню. Про це йдеться в звіті, опублікованому на сайті ОБСЄ.

"Мандат Місії зобов'язує СММ повідомляти про будь-які випадки обмеження свободи пересування моніторингової місії або про інші обставини, що перешкоджають виконанню її мандата. У першій половині 2017 роки кількість таких обмежень та інших перешкод становила приблизно 480 випадків, з яких 75% припадають на райони, непідконтрольні уряду Україну", - заявили в ОБСЄ.

В організації додали, що протягом першого півріччя кількість обмежень і перешкод була приблизно такою ж, як і в другій половині 2016 року, проте при цьому було зафіксовано приблизно 40-відсоткове збільшення кількості інцидентів з використанням погроз або насильства в присутності або по відношенню до членів місії ОБСЄ.

"У тому числі мали місце 13 інцидентів, що супроводжувалися насильством (у порівнянні з одним інцидентом, зафіксованим в період з липня по грудень 2016 року), у непідконтрольних уряду районах", - відзначили в ОБСЄ.

Нагадаємо, 6 вересня в СММ ОБСЄ заявили про фіксацію понад 200 вибухів за добу.