ua en ru

ОБСЄ зафіксувала на Донбасі понад 200 вибухів за добу

ОБСЄ зафіксувала на Донбасі понад 200 вибухів за добу Фото: місія ОБСЄ (flickr.com/osce)

Число вибухів перевищило попередній звітний період СММ ОБСЄ приблизно в 7 разів

Спеціальна моніторингова місія Організації з безпеки і співробітництва в Європі (СММ ОБСЄ) зафіксувала збільшення кількості вибухів на Донбасі. Про йдеться в звіті спостерігачів ОБСЄ.

"В Донецькій області СММ зафіксувала більше порушень режиму припинення вогню, включаючи близько 210 вибухів, в порівнянні з попереднім звітним періодом (30 вибухів)", - йдеться в повідомленні.

Згідно зі звітом ОБСЄ, в той же час в Луганській області спостерігачі зафіксували більше порушень припинення вогню, у тому числі 16 вибухів, в порівнянні з попереднім звітним періодом (4 вибухи).

Наголошується, що найчастіше порушувалося перемир'я на Світлодарській дузі, на ділянці фронту поблизу Авдіївки і біля населеного пункту Нетайлово в Донецькій області. Крім того, перемир'я було порушене коло лінії розмежування поблизу Попасної.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що СММ ОБСЄ зафіксувала перекидання танків під тимчасово окупованих Луганськом. Повідомляється, що місія продовжує проводити моніторинг відведення озброєння, передбаченого мінськими угодами по Донбасу.