ua en ru

ОБСЄ зафіксувала збільшення потоку груп людей у військовій формі через українсько-російський кордон

ОБСЄ зафіксувала збільшення потоку груп людей у військовій формі через українсько-російський кордон
ОБСЄ зафіксувала збільшення потоку груп людей у військовій формі через українсько-російський кордон.

ОБСЄ зафіксувала збільшення потоку груп людей у військовій формі через українсько-російський кордон. Про це йдеться у звіті місії спостерігачів ОБСЄ на КПП "Гуково" і "Донецьк" на українсько-російському кордоні за 12 листопада.

"Вперше з кінця серпня все більше людей в'їжджають, ніж залишають Російську Федерацію (РФ) на двох спостережуваних КПП. Місія спостерігала найбільша кількість осіб у військовому одязі, що перетинають кордон в обох напрямках, з початку свого мандату. Місія спостерігала їх перетин кордону все більше в групах, ніж раніше. Вони були сформовані з більшого числа людей, в одному випадку з 24 осіб", - йдеться у звіті.

У звіті уточнюється, що протягом періоду спостереження місія зафіксувала 665 чоловіків і жінок у військовій формі, які перетинали кордон в обох напрямках. 7 листопада місія спостерігала групу з 24 осіб у камуфляжах, які на мікроавтобусі перетинали кордон у бік України на КПП "Донецьк".

Також в ОБСЄ повідомили, що 11 листопада місія спостерігала вантажівка з позначенням "Вантаж 200", який перетнув кордон у бік України через КПП "Донецьк" і через кілька годин повернувся в Росію.

Крім того, на КПП "Гуково" місія зафіксувала велику кількість самоскидів, що перевозили вугілля із Луганської області в РФ.

Нагадаємо, голова спеціальної моніторингової місії ОБСЄ Эртугуль Апакан заявив, що Організація з безпеки і співпраці в Європі готова розширити свою місію на кордоні України з Росією.