ua en ru

ОБСЄ зафіксувала різке збільшення вогневої активності на Донбасі

ОБСЄ зафіксувала різке збільшення вогневої активності на Донбасі Фото: ОБСЄ (facebook.com/oscesmm)

На Донбасі прізко зросла кількість порушень режиму припинення вогню

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ (СММ ОБСЄ) зафіксувала різке збільшення кількості порушень режиму припинення вогню на Донбасі. Про це йдеться у звіті СММ ОБСЄ.

Зокрема, у Донецькій області місія констатувала різке збільшення кількості порушень перемир'я - зафіксовано приблизно 245 вибухів. У попередньому звітному періоді таких вибухів було 15.

"Пізно ввечері 29 та вночі 30 липня камера СММ на Донецькій фільтрувальній станції зафіксувала вогневу активність у такій хронологічній послідовності: 9 вибухів невизначеного походження, 1 снаряд із заходу на схід, 6 вибухів невизначеного походження й 1 снаряд із північного заходу на південний схід", - йдеться у звіті.

Також СММ зафіксувала зростання кількості порушень режиму припинення вогню у Луганській області. Зокрема, задокументовано 22 вибухи ( супроти 0 у попередньому звітному періоді).

"Місія зафіксувала озброєння, розміщене з порушенням ліній відведення біля Калинового (Донецька область)", - зазначено у звіті.

ОБСЄ зафіксувала різке збільшення вогневої активності на Донбасі

Нагадаємо, 28 липня 2018 року учасники Організації з безпеки і співробітництва в Європі зафіксували 120 вибухів на Донбасі.