ua en ru

ОБСЄ зафіксувала на окупованій території Донбасу 31 систему залпового вогню

ОБСЄ зафіксувала на окупованій території Донбасу 31 систему залпового вогню Фото: Александр Хуг (uacrisis.org)

Також ОБСЄ виявила на Донбасі велику кількість протитанкових мін

Минулого тижня Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ (СММ ОБСЄ) задокументувала 44 випадки розміщення військової техніки з порушенням визначених ліній відведення. Про це повідомив перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Александр Хуг, передає "Український кризовий медіацентр".

За його словами, із цієї кліькості 31 одиниця техніки розташована на території, контрольованій так званими "ЛНР" і "ДНР". Ще 13 - на території, контрольованій Україною.

"Зокрема, поблизу Хрустального та Міусінська, на території, контрольованій так званими "республіками", спостерігачі помітили 31 реактивну систему залпового вогню. Ще вісім РЗСВ помітили в районі контрольованої Збройними силами України Малинівки", - зазначив Хуг.

Спостерігачі повідомляють також про велику кількість нових протитанкових мін в районі контрольованих українськими військовими Новокалинового, Богданівки, Водяного, а також Вікторівки і Пікузів на території, контрольованій так званими "ЛНР" і "ДНР".

Нагадаємо, 13 вересня спостерігачі спеціальної моніторингової місії ОБСЄ виявили десять реактивних систем залпового вогню поблизу окупованого Хрустального, розміщених з порушеннями ліній відведення.

Крім того, спостерігачі бачили три буксируються гаубиці (Д-30 "Жаба", 122 мм) і п'ять танків на полігоні поблизу Мирного, що в 28 кілометрах на північний захід від Луганська.