ua en ru

ОБСЄ вперше зафіксувала артобстріли української території з боку РФ

Місія спостерігачів ОБСЄ, що знаходиться в пунктах пропуску на російсько-українському кордоні, минулого тижня вперше зафіксувала артилерійські обстріли української території з боку Росії.

Місія спостерігачів ОБСЄ, що знаходиться в пунктах пропуску на російсько-українському кордоні, минулого тижня вперше зафіксувала артилерійські обстріли української території з боку Росії. Про це йдеться у звіті ОБСЄ за 28 серпня.

"Останні тижні артилерійські вибухи і стрілянина, були чутні тільки в західних і північних напрямках; проте весь минулий тиждень місія спостерігачів вперше повідомила про стрілянину знарядь легкого і важкого калібру зі східних і південно-східних районів, що межують з Україною", - йдеться в повідомленні.

Спостерігачі ОБИДВІ також розповіли, що протягом останнього тижня чули звуки пропелерів повітряних суден в безпосередній близькості від прикордонних пунктів. У денний час, коли дозволяли сприятливі погодні умови, члени місії могли спостерігати польоти "маленьких сірих літаків, ідентифікованих як безпілотники".

"Ті ж самі моделі літаків спостерігалися на прикордонних пунктах. Безпілотники підлітали до краю українського кордону з регулярними інтервалами від 18 до 25 хвилин. У деяких випадках до двох безпілотників виконували спостереження в одному і тому ж районі в один і той же час", - наголошується в звіті.