ua en ru

ОБСЄ зафіксувала понад 1 тис. вибухів в Донецькій області

ОБСЄ зафіксувала понад 1 тис. вибухів в Донецькій області Фото: ОБСЄ

ОБСЄ зафіксувала збільшення кількості порушень режиму припинення вогню

Учасники СММ ОБСЄ констатували збільшення кількості порушень режиму припинення вогню, зафіксувавши понад 1 000 вибухів в Донецькій області. Про це йдеться в звіті місії.

"СММ констатувала збільшення кількості порушень режиму припинення вогню в Донецькій області та зменшення їх кількості в Луганській області у порівнянні з попередньою добою", - йдеться в повідомленні.

Так, в Чермалику спостерігачі бачили пошкодження цивільних об'єктів у житлових районах внаслідок обстрілу з важкого і легкого озброєння.

"В Донецькій області Місія констатувала збільшення кількості порушень режиму припинення вогню, зафіксувавши понад 1 000 вибухів, порівняно з попередньою добою (приблизно 860 вибухів)", - йдеться в звіті.

Вдень 11 грудня, ведучи спостереження на залізничній станції в місті Ясинувата протягом приблизно 5 годин, спостерігачі чули близько 330 вибухів невизначеного походження. У Авдіївці учасники місії чули близько 8 вибухів невизначеного походження. У Горлівці спостерігачі чули близько 40 вибухів.

"Увечері 10 грудня в підконтрольному урядові м. Світлодарськ спостерігачі чули 280 вибухів. Увечері 10 і в ніч на 11 грудня камера СММ, встановлена в 1 км на південний захід від с. Широкіно зафіксувала 1 вибух невизначеного походження", - зазначено в повідомленні.

Разом з тим, в Луганській області Місія констатувала зменшення кількості порушень режиму припинення вогню в порівнянні з попередньою добою.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що бойовики так званої "Донецької народної республіки" (ДНР) заборонили співробітникам місії ОБСЄ розмовляти з мешканцями окупованої Горлівки (Донецька область).