ua en ru

ОБСЄ не може верифікувати відведення важкого озброєння на Донбасі

ОБСЄ не може верифікувати відведення важкого озброєння на Донбасі Фото - спікер СММ ОБСЄ Майкл Боцюрків

Спеціальна моніторингова місія (СММ) ОБСЄ поки не може верифікувати відведення важкого озброєння на Донбасі. Про це в ході брифінгу заявив спікер СММ ОБСЄ Майкл Боцюрків, передає кореспондент РБК-Україна.

"Спеціальна моніторингова місія спостерігає за відведенням озброєнь від лінії зіткнення до місць планованого зберігання і дислокації цих озброєнь, і СММ вважає, що ми ще не можемо надати верифікацію цього відводу", - заявив Боцюрків.

Боцюрків також зазначив, що режим припинення вогню в цілому дотримується, "хоча є деякі гарячі точки, де ми і далі документуємо обстріл зі стрілецької зброї і аж до ракет".

"За останню добу Спеціальна моніторингова місія спостерігала кілька порушень припинення вогню в Донецькій області, особливо біля донецького аеропорту. Ми також спостерігаємо за ситуацією в районі Широкіно, де були помічені спорадичні мінометні обстріли і обмін вогнем зі стрілецької зброї", - зазначив спікер.

За словами Боцюркива, заступник глави місії Олександр Хаг їде в Широкіно з Маріуполя з метою заохотити сторони до подальшого розведення сил в цьому районі і демілітаризації.

Нагадаємо, ОБСЄ закликає розглянути розміщення миротворців на Донбасі.