ua en ru

ОБСЄ встановила контакт з зниклими на Донбасі представниками місії

Моніторингова місія в Україні Організації з безпеки і співробітництва в Європі ввечері 18 червня встановила контакт з вісьмома представниками місії, які числилися зниклими без вести на Донбасі.

Моніторингова місія в Україні Організації з безпеки і співробітництва в Європі ввечері 18 червня встановила контакт з вісьмома представниками місії, які числилися зниклими без вести на Донбасі. Про це РБК-Україна повідомили в прес-службі місії.

"Нам вдалося встановити контакт з обома командами - чотирма зниклими без вісті членами донецької команди і чотирма зниклими без вісті членами луганської команди. Отримана інформація вказує, що всі члени обох командах цілі та неушкоджені", - повідомив представник місії ОБСЄ.

ОБСЄ встановила, що представники місії знаходяться в полоні.

"Ми закликаємо до негайного і безумовного звільнення наших моніторщиків, і звертаємося до тих, хто їх утримує: полонення представників місії ОБСЄ безглуздо - вони об'єктивні і не служать в інтересах будь-якої зі сторін", - повідомила представник ОБСЄ.

Нагадаємо, 4 представника місії ОБСЄ пропали в Донецькій області 26 травня 2014 р., ще 4 представника місії ОБСЄ пропали в Луганській області 29 травня 2014 р.

Служба безпеки України заявила, що 4 представників ОБСЄ в Луганській області викрали російські козаки.