ua en ru

ОБСЄ 1 липня розгляне проект резолюції із засудженням дій РФ щодо України

Парламентська асамблея Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) на сесії 1 липня 2014 р. розгляне проект резолюції, де передбачено засудження дій Російської Федерації щодо України.

Парламентська асамблея Організації з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) на сесії 1 липня 2014 р. розгляне проект резолюції, де передбачено засудження дій Російської Федерації щодо України. Про це повідомляє прес-служба ОБСЄ.

Проект відповідної резолюції вніс американський сенатор Бенджамін Кардін.

У проекті резолюції, зокрема, засуджується "очевидне, грубе і невиправлене порушення гельсінських принципів Російською Федерацією щодо України, в тому числі особливо кричуще порушення суверенітету і територіальної цілісності цієї країни".

Крім того, проект резолюції засуджує військову агресію і різні форми примусу з боку РФ, спрямовані на обмеження притаманних суверенітету України прав, називаючи такі дії неспровокованими і заснованими на абсолютно безпідставних припущеннях і приводах.

Також, згідно з проектом резолюції, ОБСЄ вважає референдум, що відбувся в Криму 16 березня 2014 р., нелегітимним і закликає всі держави-учасники відмовлятися від визнання насильницької анексії Криму Російською Федерацією.

У зв'язку з цим ОБСЄ у проекті резолюції закликає Росію припинити втручання в Україні та висловлює незмінну готовність до надання Україні суттєвої допомоги з цих та інших питань.

В ОБСЄ сподіваються, що дебати і голосування по даному проекту пройдуть в ході пленарного засідання 1 липня, початок якого запланований на 15:00 за бакинським часом (13:00 за київським часом).