ua en ru

ОБСЄ працює над створенням місії з прав журналістів у Криму

ОБСЄ працює над створенням місії з прав журналістів у Криму Фото: Дуня Міятович

Міятович планує в липні приїхати до Києва і провести зустріч з активом НМПУ і НСЖУ

ОБСЄ працює над створенням спеціальної місії з прав журналістів у анексованому Російською Федерацією Криму. Про це йдеться у повідомленні видання "Крим.Реалії".

Як зазначається, під час зустрічі у Відні керівників Незалежної медіа-профспілки України (НМПУ), Національної спілки журналістів України та Спілки журналістів Росії було прийнято рішення про створення місії, її розробкою займається офіс уповноваженого ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Дуні Міятович.


За словами глави НМПУ Юрія Луканова, до участі в місії ОБСЕ з прав журналістів планують запросити Міжнародну федерацію журналістів та інші міжнародні медійні організації.

В свою чергу, Міятович зазначила, що місії в Криму доведеться долати численні проблеми, зокрема логістичні.

"Дуня Міятович збирається в липні приїхати до Києва і провести зустріч з активом НМПУ і НСЖУ, щоб обговорити наявні проблеми", - повідомили в Незалежній медіа-профспілці України.

За словами Луканова, до створення місії необхідно залучити кримських журналістів, які переїхали до Києва.

"Сам факт початку роботи над створенням місії - ще не перемога. Місія - це інструмент, яким можна вдало скористатись, а можна не використати такий шанс. Ми маємо разом із кримськими журналістами докласти зусиль, щоб це стало успішним", - сказав Луканов.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в окупованому Росією Криму "віце-прем'єр" Руслан Бальбек розіслав листи главам муніципальних утворень півострова з проханням повідомляти прокуратуру про діяльність членів Меджлісу.