ua en ru

ОБСЄ прокоментувала свою заяву про російських десантників на Донбасі

ОБСЄ прокоментувала свою заяву про російських десантників на Донбасі Фото: Александр Хуг

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ повідомляє про те, що бачать і чують її спостерігачі

Заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Александр Хуг прокоментував доповідь місії, в якій стверджувалося, що спостерігачі виявили російських військових у місці зберігання важкого озброєння, відведеного так званої "Донецької народній республіці" (ДНР). Про це передає телеканал "Дождь".

Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ, згідно зі своїм мандатом, повідомляє про те, що бачать і чують її спостерігачі, нагадав Хуг.

"Що стосується цього інциденту, як і інших подібних випадків (наприклад, з затриманими в Києві, які називають себе російськими офіцерами; ми також посилаємося на самопроголошену владу, наприклад, "мерів", так як вони самі себе так називають). Звіт ОБСЄ про цей інцидент був досить точним, інформативним і збалансованим", - підкреслив Хуг.

Нагадаємо, в щоденному звіті місії ОБСЄ від 2 серпня йшлося, що спостерігачі зустріли збройного людини, яких охороняв склади зі зброєю. Цей чоловік заявив місії ОБСЄ, що він та інші збройні люди були "військовими 16-ї частини повітряно-десантної бригади з Оренбурга".