ua en ru

ОБСЄ: прогрес у врегулюванні ситуації на Донбасі є, але потрібні ще переговори

ОБСЄ: прогрес у врегулюванні ситуації на Донбасі є, але потрібні ще переговори Фото: ОБСЄ

При цьому в зоні АТО погіршилася гуманітарна ситуація

Прогрес у врегулюванні ситуації на Донбасі є, але потрібно проводити ще багато переговорів. Про це сьогодні під час круглого столу "Ситуація на Донбасі: чи потрібен "третій Мінськ"?" повідомив керівник прес-служби Спеціальної моніторіговоі місії ОБСЄ в Україні Майкл Боцюрків, передає кореспондент РБК-Україна.

"Я не можу будувати припущення щодо того, що відбуватиметься там на місцях, але, принаймні, ми можемо говорити про те, що ми спостерігаємо за ситуацією. Керівник місії, так само як і вся команда, дуже сильно сподіваються на те, що режим припинення вогню буде зберігатися і ескалації не буде. З останніх подій я можу сказати, що були досить інтенсивні обстріли в останні дні в районі Донецького аеропорту і в районі Широкиного. Все ж місія була залучена і працювала на різних рівнях для того, щоб такі обстріли припинилися... Звичайно, якийсь прогрес є, але потрібно проводити ще багато переговорів для того, щоб досягти якихось результатів", - заявив Боцюрків.

При цьому він також звернув увагу на погіршення гуманітарної ситуації у зоні АТО. "Гуманітарна ситуація погіршується і є досить негативний вплив на існування людей", - зазначив Боцюрків.

Зараз у 10 містах України працюють 450 міжнародних спостерігачів, 2/3 з яких присутні на сході України.

Нагадаємо, раніше в ОБСЄ зазначили повернення важкого озброєння з боку бойовиків.