ua en ru

ОБСЄ зазначає повернення важкого озброєння з боку бойовиків

ОБСЄ зазначає повернення важкого озброєння з боку бойовиків Керівник прес-служби СММ ОБСЄ в Україні Майкл Боцюрків

Терористи пояснили, що планують застосувати зброю під час параду перемоги

ОБСЄ констатує повернення важкого озброєння, яке раніше відвели бойовики. Про це сьогодні під час круглого столу "Ситуація на Донбасі: чи потрібен "третій Мінськ"?" повідомив керівник прес-служби Спеціальної моніторіговоі місії ОБСЄ в Україні Майкл Боцюрків, передає кореспондент РБК-Україна.

"Навіть при тому, що якась частина важкого озброєння була відведена чи переміщена в якісь інші місця, все ж таки значна частина озброєння сьогодні там знаходиться і несе загрозу. Ми відвідували сховища зброї, де вона раніше складалася, а потім була відведена. Ми констатували, що тепер вона знову повернулася", - заявив Боцюрків.

За його словами, представники незаконних збройних угруповань пояснювали наявність зброї планами застосувати її у параді перемоги.

"Це не припустимо. Озброєння треба відвести", - зазначив представник ОБСЄ. При цьому він також порівняв ситуацію, яка зараз склалася в Широкиному, з тією, яка раніше відбувалася в донецькому аеропорту.

"Те, що ми бачимо сьогодні в Широкиному, дуже схоже на ситуацію в донецькому аеропорту. Сторони занадто близько один від одного знаходяться, і вони знаходяться в ситуації конфронтації. У деяких місцях позиції розділяють усього кілька сотень метрів... На сьогодні обговорюється така модель, щоб війська були розведені на таку відстань, за якої вони не зможуть вступати у конфронтацію", - зазначив Боцюрків.

Нагадаємо, напередодні ОБСЄ зафіксувала найінтенсивніший обстріл Широкиного.

Як повідомлялося, за даними МЗС, ОБСЄ не має доступу до 50% територій, підконтрольних бойовикам.