ua en ru

В ОБСЄ закликали бойовиків припинити провокації на КПВВ

В ОБСЄ закликали бойовиків припинити провокації на КПВВ Ілюстративне фото (osce.org)

Бойовики створюють обмеження щодо перетину КПВВ

Представник України в ОБСЄ Ігор Прокопчук закликав російсько-окупаційні сили припинити провокації на контрольних пунктах в'їзду-виїзду вздовж лінії зіткнення на Донбасі. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на сторінку української сторони в ОБСЄ у Twitter.

Так, українська сторона вимагає скасувати обмеження, які були накладені бойовиками, на перетин контрольних пунктів на Донбасі. Зокрема, мова йде про обмеження щодо в'їзду автомобілів на блокпост.

"Вимагаємо від російської сторони зняти всі обмеження, накладені на перетин КПВВ на лінії контакту на Донбасі, включаючи щодо кількості автомобілів, яким дозволено в’їжджати на блокпост (6 авто кожні 30 хвилин у кожному напрямку), що нещодавно були зареєстровані СММ ОБСЄ", - наголосив Прокопчук.

В ОБСЄ закликали бойовиків припинити провокації на КПВВ

Нагадаємо, раніше у штабі операції Об'єднаних сил звинуватили бойовиків в провокаціях на пунктах пропуску вздовж лінії зіткнення на Донбасі. У понеділок, 7 червня, у сірій зоні після закриття КПВВ залишилися 25 цивільних автомобілів, які намагалися потрапити на підконтрольну Україні територію.

РБК-Україна писало, що у лютому через провокації бойовиків у сірій зоні залишилися 46 осіб. Тоді російські найманці здійснили провокацію та пропустили людей через підконтрольний їм КПВВ за 10 хвилин до закриття українського пункту пропуску.