ua en ru

ОБСЄ підтримає будь-який формат політичного врегулювання ситуації на Донбасі

ОБСЄ підтримає будь-який формат політичного врегулювання ситуації на Донбасі Фото: Мирослав Лайчак (flickr.com unisgeneva)

Глава ОБСЄ заявив, що для досягнення прогресу необхідно постійне виконання мінських угод

Організація з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЕ) підтримує роботу всіх форматів, які можуть сприяти політичному врегулюванню ситуації на Донбасі. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на інтерв'ю голови ОБСЄ Мирослава Лайчака російському агентству ТАСС.

За словами Лайчака, для досягнення якого-небудь прогресу необхідно постійне укладення і виконання існуючих зобов'язань, особливо мінських угод.

"Україна - наш найближчий сусід, який стикається з збройним конфліктом на своїй території. Це, звичайно, не залишає нас байдужими. ОБСЄ приділяє особливу увагу подіям в Україні, про що свідчить той факт, що найбільша місія спостерігачів ОБСЄ - СММ діє на території України", - заявив він.

Лайчак заявив, що "Словаччина в якості голови ОБСЄ підтримує роботу всіх форматів, які можуть сприяти політичному врегулюванню кризи".

Він зазначив, що ОБСЄ орієнтується на населення, яке постраждало від наслідків конфліктів по обидва боки лінії зіткнення, працює над розширенням безпечних зон прогресом питання розмінування, ремонтом критично важливої інфраструктури, обміном ув'язненими і загальним поліпшенням гуманітарної ситуації. Також приділяється особливу увагу ситуації на контрольно-пропускних пунктах лінії зіткнення.

Нагадаємо, план представника ОБСЄ в контактній групі Мартіна Сайдика по врегулюванню на Донбасі є втіленням мінських угод. Спецпредставник Держдепартаменту США по Україні Курт Волкер заявив, що Сайдік має певні ідеї співробітництва ООН і ОБСЄ у питанні врегулювання на Донбасі.