ua en ru

В ОБСЄ засудили насильство стосовно журналістів в Святошинському райсуді Києва

В ОБСЄ засудили насильство стосовно журналістів в Святошинському райсуді Києва Фото: Арлем Дезір (flickr.com Parti socialiste)

Журналісти повинні бути захищені в ході своєї роботи, підкреслили в ОБСЄ

Фізичне насильство з боку поліції щодо трьох журналістів, які висвітлювали протести в Святошинському райсуді Києва й біля нього викликають занепокоєння. Про це заявив представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Арлем Дезір, передає прес-служба організації.

"Журналісти повинні бути захищені в ході своєї роботи, а не побиті і затримані. Міністерство внутрішніх справ публічно заявляло про свій намір повністю розслідувати інцидент, який я буду продовжувати контролювати", - сказав Дезір.

Нагадаємо, у ході заворушень в Святошинському районному суді Києва під час обрання запобіжного заходу для лідера "Добровольчого руху ОУН" Миколи Коханівського постраждали троє журналістів - Дмитро Реплянчук ( "Громадське ТБ"), Сергій Лефтер (УНІАН) і Кирило Малишев ("Страна.UA"). У Національній спілці журналістів України зазначали, що журналістів побили спецназівці.

При цьому Реплянчука поклали на землю і били ногами й руками. Журналіст повідомляв, що є представником ЗМІ та показував посвідчення. Усі ці дії записувалися на камеру, яку правоохоронці розбили.