ua en ru

ОБСЄ направить в Україну найбільшу в історії організації місію спостереження за виборами, - Валбурга Габсбург Дуглас

Організація з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) направить в Україну найбільшу в історії організації місію спостереження за виборами. Про це під час зустрічі з заступником голови Центральної виборчої комісії (ЦВК) Андрієм Магерою заявила віце-президент ПА ОБСЄ Валбурга Габсбург Дуглас, яка здійснює функції спеціального координатора короткотермінової місії спостерігачів ПА ОБСЄ, повідомляє прес-служба ЦВК.

"Я з задоволенням повідомляю, що цього разу це буде найбільш масштабна місія спостереження, яку ми взагалі організовували за весь період нашої роботи закордоном. Це свідчить про той інтерес, який ОБСЄ виявляє до України. Безумовно, цей факт пов'язаний й з тим, що Україна з січня розпочне головування в ОБСЄ", - сказала Валбурга Габсбург Дуглас.

Читайте також: Вальбурга Габсбург Дуглас очолить місію короткострокового спостереження ОБСЄ на парламентських виборах в Україні

За її словами, для поїздки в Україну у складі місії спостереження вже зареєструвалися 60 депутатів з різних країн-учасниць ОБСЄ. Вони будуть представляти не тільки ПА ОБСЄ, а й ПА Ради Європи, Європарламент та НАТО. Вже найближчим часом забезпечити завершиться планування на порядку здійснення місії, зокрема, формуватимуться списки груп спостерігачів, визначатиметься географія місії: перелік виборчих дільниць на території України, на які направлятимуться спостерігачі. При цьому основна група учасників спостережної місії прибуде в Україну за три дні до дня голосування. "А вже в понеділок, 29 жовтня, ми плануємо оприлюднити наш спільний звіт, який оцінюватиме проведені вибори", - додала вона.

"Але вже зараз я готова поділитися позитивними враженнями. Нам дуже подобається, що ви запросили такий широкий спектр спостерігачів. Ми очікували на ці вибори. І той факт, що на них запрошено надзвичайну кількість спостерігачів, свідчить про бажання зробити ці вибори дуже відкритими і прозорими", - сказала віце-президент ПА ОБСЄ.

Нагадаємо, раніше Міжнародна організація зі спостереження за виборами CIS-EMO заявила, що збільшить кількість своїх спостерігачів у 10 разів.