ua en ru

ОБСЄ збільшила кількість неозброєних військових спостерігачів в Україні до 40

ОБСЄ додатково направить в Україну ще п'ять неозброєних військових спостерігачів.

ОБСЄ додатково направить в Україну ще п'ять неозброєних військових спостерігачів. Про це йдеться в повідомленні, опублікованому в офіційному Twitter організації.

Таким чином, місія ОБСЄ в Україні збільшиться до 40 осіб.

У повідомленні наголошується, що додатковий персонал направили Австрія, Італія та Ісландія.

Раніше повідомлялося, що ОБСЄ надішле місію з 35 неозброєних військовослужбовців в Україну, які пробудуть в країні з 5 по 12 березня 2014 р. Таке рішення було прийнято 4 березня 2014 р. під час засідання у Відні (Австрія) у відповідь на відповідний запит України. Повідомлялося, що місія почне свою роботу в Одесі.

Як додають у МЗС України, програмою перебування передбачено відвідування військових об'єктів ЗС України і ЧФ РФ на території Автономної Республіки Крим.

На даний момент 21 держава-учасниця ОБСЄ погодилася відправити в Україну своїх представників: Австрія, Канада, Італія, Ісландія, Чеська Республіка, Данія, Естонія, Фінляндія, Франція, Німеччина, Угорщина, Ірландія, Латвія, Литва, Норвегія, Польща, Словаччина, Швеція, Туреччина, Великобританія і CIF. Також в місії бере участь один представник Центру по запобіганню конфліктів при ОБСЄ.