ua en ru

За зверненням Мартиненка суд зобов'язав ГПУ порушити справу проти заступника директора НАБУ

За зверненням Мартиненка суд зобов'язав ГПУ порушити справу проти заступника директора НАБУ

Відповідне рішення Печерський райсуд прийняв 5 жовтня

Печерський райсуд Києва 5 жовтня 2017 року за зверненням екс-депутата Миколи Мартиненка зобов'язав Генеральну прокуратуру України (ГПУ) порушити кримінальну справу проти заступника директора НАБУ Андрія Калужинського через "фальсифікацію справи проти Мартиненка". Про це повідомляє прес-служба екс-нардепа, опублікувавши відповідний документ.

Як зазначив адвокат Мартиненка Петро Бойко, екс-депутат ще у вересні звернувся до Генпрокуратури із заявою про вчинення одним із керівників НАБУ Калужинським кримінального правопорушення.

"Цей заступник директора разом з іншими керівниками НАБУ активно бере участь у фальсифікації кримінальних справ проти Мартиненка. Зокрема, під час відеозв'язку з фігурантом іншої справи НАБУ пан Калужинський незаконним чином просив його надати свідчення проти Мартиненка в обмін на закриття справи. Заступник директора НАБУ намагався тиснути на сторонню людину для того, щоб вона обмовила Мартиненка. Тому є відповідні відеодокази", - зазначив адвокат.

Він заявив, що НАБУ майже 2 роки намагається "сфабрикувати" звинувачення проти Мартиненка та "активно піариться на згадування його імені". Захисник вважає, що тепер до політичних мотивів "переслідування" Мартиненка з боку НАБУ додалася і "особиста помста" з боку керівництва бюро.

"Микола Мартиненко неодноразово заявляв, що через ці фальсифікації буде вимагати кримінальної відповідальності для всіх причетних, починаючи з керівників НАБУ. Кримінальна справа стосовно заступника директора Калужинського - лише перший крок. У відповідь ми не можемо виключати неадекватних і необґрунтованих дій НАБУ проти Мартиненка. Мета - особиста помста з боку керівників НАБУ і конкретно пана Калужинського", - зазначив Бойко.

Постанова, прийнята Печерським райсудом Києва за зверненням Миколи Мартиненка (фото - прес-служба Мартиненка)

За зверненням Мартиненка суд зобов'язав ГПУ порушити справу проти заступника директора НАБУЗа зверненням Мартиненка суд зобов'язав ГПУ порушити справу проти заступника директора НАБУ