ua en ru

Оборот американського інтернет-аукціону Etsy в 2013 р. склав 1 млрд дол

Інтернет-портал рукоділля і вантажних предметів Etsy Inc. за цей рік продав товарів на суму більш ніж 1 млрд дол, збільшивши присутність користувачів, які користуються ресурсом через мобільні пристрої. Про це повідомляє "Росія 24".

Нью-йоркський стартап, який мав виручку в обсязі 895 млн дол. у 2012 р., перетнув позначку в 1 млрд дол. у жовтні, що дало настанову на ріст і розвиток компанії в наступному році, повідомив генеральний директор Чад Дікерсон у своєму інтерв'ю.

Найприбутковіший для компанії квартал припаде на період відпусток, протягом якого Дікерсон очікує, що більша частина відвідувачів почне відвідувати ресурс, використовуючи мобільні телефони. Etsy оновив свій додаток для смартфонів Apple і Android згідно з новим трендом, підкреслюючи зображення товарів в дизайні.

"Це будуть "мобільні" свята. Покупці почнуть відвідувати сайт переважно через мобільні пристрої протягом святкового сезону і на початку 2014 р.", - сказав Дікерсон.

Проект Etsy, який стверджує, що є прибутковим, незважаючи на те, що не розголошує інформацію про власні доходи, забирає 3,5% від кожного проданого товару на сайті плюс 20% від товарів, поміщених в окремий перелік. Дохід надходить в тому числі і від реклами на ресурсі.

Компанія очікує нове джерело доходів від розміщення своїх виробів продавців в немережевих магазинах, таких як Nordstrom Inc., але поки що бізнес-модель остаточно не розроблена, сказав Дікерсон.

Минулого місяця Etsy послабив правила для продавців на своїй платформі, дозволивши їм використовувати зовнішні виробничі потужності і наймати робітників. Ця зміна дала можливість виробникам, що розвинули свій бізнес в Etsy, продовжувати свій розвиток, як і раніше залишаючись в категорії "ручна робота".