ua en ru

В оборонному бюджеті США розширено напрямки підтримки України

В оборонному бюджеті США розширено напрямки підтримки України Фото: США (pixabay.com)

У бюджеті також передбачені кошти на реабілітацію українських поранених військовослужбовців

Оборонний бюджет США, який передбачає 350 мільйонів доларів на допомогу Україні, розширює напрямки підтримки. Про це повідомив посол України в США Валерій Чалий у своєму Facebook.

"Маємо подальшу підтримку США оборонних можливостей України. Оборонний бюджет США на 2018 рік передбачає 350 млн дол. на політику безпеки в допомогу Україні та істотне розширення її напрямків. Проект закону санкціонує надання нашій державі летальних озброєнь оборонного характеру", - йдеться в повідомленні.

Також, в нього включені кошти на реабілітацію поранених військовослужбовців в медичних установах Сполучених Штатів, навчання і підготовку українських медичних фахівців у цій сфері.

"Вперше пропонується надати Україні такі оборонні засоби: радіолокаційні засоби протиповітряної оборони і спостереження за надводною ситуацією; військово-морські протимінні кошти; кораблі прибережної дії і берегової охорони", - написав Він.

Маємо подальшу підтримку США оборонних спроможностей України. Оборонний бюджет США на 2018 рік передбачає 350 млн. дол. ...

Опубліковано Валерієм Чалим (Valeriy Chaly) 9 листопад 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в середу, 8 листопада, члени комітету оборони Конгресу США підтримали план витрат на оборону в розмірі 700 млрд доларів до 2018 фінансовому році, підтримуючи заклик президента Дональда Трампа до посилення фінансування військових.