ua en ru

Оболонський райсуд продовжив засідання у справі про держзраду Януковича

Оболонський райсуд продовжив засідання у справі про держзраду Януковича Фото: Віктор Янукович (УНІАН)

Попереднє засідання суду відбулося 11 жовтня

Оболонський районний суд Києва сьогодні, 19 жовтня, продовжив засідання у справі про держзраду екс-президента України Віктора Януковича, передає кореспондент РБК-Україна.

На попередніх засіданнях суду були розглянуті висновки психологічної експертизи. Згідно з результатами, Янукович на питання журналіста про своє звернення до президента Російської Федерації з проханням використовувати збройні сили проти України говорив без ознак психологічного тиску на нього.

Крім того, були представлені результати лінгвістичної експертизи. Встановлено, що ознак закликів Януковичем до зміни кордонів України не виявили.

"У виразах в інтерв'ю Януковича ЗМІ і в публічних зверненнях відсутні заклики до зміни кордонів України, - відзначили після розгляду результатів експертизи.

На засіданні 21 вересня прокуратурі вдалося представити перший том своїх доказів.

Януковича підозрюють у скоєнні злочинів, передбачених ч. 1 ст. 111 (державна зрада), ч. 5 ст. 27, ч. 3 ст. 110 (пособництво в умисних діях, вчинених з метою зміни меж території та державного кордону України) і ч. 5 ст. 27, ч. 2 ст. 437 (пособництво у веденні агресивної війни) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, 11 жовтня суд переніс засідання у справі про держзраду Януковича в зв'язку з неявкою його адвоката Максима Герасько, який у той час виїхав до Росії для зустрічі зі своїм клієнтом.