ua en ru

Оновлений стадіон "Старт" у Києві можуть відкрити до кінця весни 2018, - Кличко

Оновлений стадіон "Старт" у Києві можуть відкрити до кінця весни 2018, - Кличко Фото: Віталій Кличко

Кличко доручив розробити проект реконструкції стадіону

Мер Києва Віталій Кличко дав завдання завершити всі юридичні питання, які стосуються повернення стадіону "Старт" у власність міста, розробити проект його реконструкції та здійснити всі роботи, щоб відкрити оновлений стадіон уже до кінця весни 2018-го року. Про це Віталій Кличко заявив під час виїзної наради з главами районів щодо об'єктів реконструкції у столиці.

"Зараз ми знаходимося на легендарному стадіоні "Старт". Тут у серпні 1942 року відбувся футбольний "Матч смерті" між командою "Старт" та німецькою "Flakelf". Складно уявити, що цей легендарний об’єкт, який був побудований у 30-х роках минулого століття, міг бути знищений. У 2010 році землю стадіону відвели для будівництва житлового комплексу. "Битва" за "Старт" велася 7 років. І ми разом із громадськістю змогли відстояти цей об’єкт", – наголосив мер.

Він додав, що у лютому цього року Вищий господарський суд остаточно повернув спорткомплекс киянам. Наразі право власності на земельну ділянку зареєстроване за Київською міською радою, а цілісний майновий комплекс стадіону "Старт" найближчим часом буде переданий Фондом держмайна на баланс Київської міської ради.

Під час інспекції Кличко ознайомився з попередньою концепцією реконструкції стадіону та дав завдання проектантам разом із Федерацією футболу України також обговорити необхідну кількість місць на трибунах і передбачити місця для підземного паркування.

"Уже наступного року ми проведемо реконструкцію стадіону "Старт", і я дав завдання завершити її до кінця весни 2018-го. Переконаний, що після завершення робіт цей стадіон перетвориться на один із провідних центрів столиці для занять спортом", – зазначив мер столиці.