ua en ru

Оновлена ЦВК повинна призначити вибори до 128 новостворених ОТГ, - Шахов

Оновлена ЦВК повинна призначити вибори до 128 новостворених ОТГ, - Шахов Фото: Сергій Шахов (facebook.com, sergey shakhov)

"Наш край" закликав ЦВК невідкладно призначити вибори в громадах

Оновлений склад ЦВК повинен невідкладно призначити вибори до 128 новостворених об'єднаних територіальних громад (ОТГ) і надати план виборів в нових громадах на наступні роки. Про це заявив нароный депутат від "Нашого краю" Сергій Шахов, передає РБК-Україна.

Він зазначив, що новий склад повинен як можна швидше зайняти чітку позицію щодо виборів в об'єднаних територіальних громадах.

"Ми закликаємо ЦВК невідкладно призначити довгоочікувані вибори до 128 вже створених ОТГ. Адже попередній склад комісії заблокував цей процес. Більше мільйона громадян в нових громадах тривалий час чекають, коли з Києва їм дозволять "місцеву владу". Це компрометує реформу децентралізації", – вважає Шахов.

Наступним кроком ЦВК, на думку народного депутата від "Нашого краю", повинна стати підготовка виборів в ОТГ на наступні роки.

"Реформу децентралізації потрібно прискорити. Цього чекає країна. Тому ЦВК повинна розробити та оприлюднити план виборів в ОТГ на наступні роки. Таким чином влада дасть сигнал місцевим громадам, що децентралізація незворотна, а людей не кинуть напризволяще. Це дасть надію на позитивні зміни, особливо на місцях", - сказав Шахов.

Разом з тим народний депутат вказав на помилку при формуванні Центрвиборчкому.

"Ми неодноразово попереджали, що не допускати опозицію в ЦВК – хибний шлях. Місцеві вибори, зокрема у новостворених громадах, показали, що люди хочуть бачити своїми представниками у владі нові політичні сили. "Наш край" входить в п'ятірку переможців на місцевих виборах і заслужено претендує на місце в Центрвиборчкомі. Люди нам довіряють", – зазначив Шахов.

Як відомо, парламентська більшість кілька років не призначала новий склад Центральної виборчої комісії. Попередній глава ЦВК Михайло Охендовський "пересидів" чотири роки. Верховна рада оновила склад ЦВК 20 вересня цього року і збільшила кількість її членів до 17 осіб.