ua en ru

МЗС: Україна вимагає від Росії припинити окупацію Криму

МЗС: Україна вимагає від Росії припинити окупацію Криму Фото: анексія Криму

А також репресії та численні провокації проти українських громадян

Україна вимагає від Росії припинити окупацію, репресії та численні провокації проти українських громадян та проукраїнського населення Криму. Про це йдеться в заяві МЗС щодо роковин незаконної окупації РФ АР Крим і м. Севастополь.

У відомстві нагадали, що два роки тому Росія, вдавшися до збройної агресії проти України, розпочала процес переписування післявоєнної історії, порушила норми міжнародного права, які є основою мирного співіснування, та анексувала Крим.

"Україна вимагає від РФ припинити окупацію, репресії та численні провокації проти українських громадян та проукраїнського населення Кримського півострова", - йдеться в заяві.

"Закликаємо міжнародне співтовариство посилити політико-дипломатичний тиск на Росію як державу-окупанта та підтримати ініціативу України щодо створення міжнародного майданчика з метою обговорення питань, які життєво важливі для жителів окупованого півострова та всього світового співтовариства", - наголосили в МЗС.

Нагадаємо, раніше директор Національного інституту стратегічних досліджень Володимир Горбулін заявляв, що Кремль ще влітку 2013 року розпочав безпосередню підготовку до незаконної анексії Криму та агресії на сході України.