ua en ru

Право публічного розміщення облігацій МФО отримали три українські біржі

Право публічного розміщення облігацій МФО отримали три українські біржі Фото: конкурс НКЦПФР виграли три біржі

Переможцями конкурсу НКЦПФР стали "ПФТС", "Перспектива" та "Українська біржа"

У конкурсі Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку (НКЦПФР) на право публічного розміщення облігацій міжнародних фінансових організацій (МФО) перемогли три українські біржі. Про це повідомляє прес-служба регулятора.

Як йдеться у повідомленні, заявки на участь у конкурсі подали три фондові майданчики – біржа "ПФТС", біржа "Перспектива" та "Українська біржа", які і стали переможцями. За оцінкою комісії всі троє претендентів відповідають встановленим критеріям відбору, а на який з них будуть розміщувати свої цінні папери іноземні інвестори, залежить від умов, які кожна з бірж запропонує емітентам.

Комісія нагадує, що у 2013 році були внесені зміни до Закону "Про цінні папери та фондовий ринок", що дали право міжнародним фінансовим організаціям випускати гривневі облігації.

Отримані від розміщення облігацій кошти планується направляти на кредитування економіки України та інвестування проектів на її території, йдеться у повідомленні.

Такий конкурс проводиться раз на рік, або при необхідності оновлення списку бірж, на яких можуть перебувати в обігу облігації МФО.

НКЦПФР протягом 10 робочих днів з дати останнього засідання конкурсної комісії може прийняти рішення про включення бірж-переможців у відповідний перелік, який є підставою для здійснення публічного розміщення облігацій МФО на таких біржах протягом року, повідомляє прес-служба відомства.

Нагадаємо, раніше "Українське кредитно-рейтингове агентство" виключено з реєстру НКЦПФР.