ua en ru

Обсяг військ, які будуть направлені в Україну, визначиться пізніше, - Радфед РФ

Обсяг військ, які будуть спрямовані на територію України до нормалізації обстановки, визначиться пізніше.

Обсяг військ, які будуть спрямовані на територію України до нормалізації обстановки, визначиться пізніше. Про це журналістам заявила спікер Ради Федерації за підсумками екстреного засідання.

"У Криму проживає до 60% росіян. І ці росіяни, і уряд Криму вже просто звернулися до Росії надати допомогу і підтримку. В цій ситуації ми не можемо бути байдужими, ми не можемо бути байдужими, тому що це наш сусід, з яким у нас 2 тис. км межа. У цій ситуації всі члени Ради Федерації одностайно висловилися, щоб дати таке право, дати згоду Президенту використовувати таку можливість (використовувати збройні сили РФ на Україні). Обсяг буде визначено пізніше", - сказала Матвієнко.

Сьогодні Рада Федерації одноголосно підтримала звернення Президента Росії про використання збройних сил РФ в Україні до нормалізації суспільно-політичної обстановки і дала йому відповідну згоду.

Постанова Ради Федерації набирає чинності з дня її прийняття.

Сьогодні голова Ради міністрів АРК Сергій Аксьонов заявив, що тимчасово перепідпорядковує собі силові структури автономної республіки.

"Я, як голова Ради міністрів Автономної Республіки Крим, реалізуючи повноваження, покладені Верховною радою Автономної Республіки Крим приймаю рішення про тимчасове перепідпорядкування з'єднань і частин силових структур - МВС, СБУ, Збройних сил, податкової, флоту і прикордонників безпосередньо мені. Всім командирам виконувати мої накази і розпорядження. Незгодних прошу залишити службу", - заявив він і додав, що центральні органи влади України не контролюють ситуацію в регіоні.

Крім того, Аксьонов особливо підкреслив, що розуміє свою відповідальність за життя та безпеку громадян", і звернувся за допомогою до Росії.

"Я звертаюся до Президента Російської Федерації Володимиру Путіну про надання сприяння у забезпеченні миру і спокою на території республіки Крим", - заявив Аксьонов.