ua en ru

Обсяг туристичного збору в Україні за 2013 р. склав 41,6 млн грн

Обсяг туристичного збору в Україні за 2013 р. склав 41,6 млн грн.

Обсяг туристичного збору в Україні за 2013 р. склав 41,6 млн грн. Про це повідомив заступник голови Ради міністрів АР Крим Георгій Псарьов, передає прес-служба Радміну.

При цьому, у Криму в 2013 р. зібрали 11,7 млн грн туристичного збору, що на 7,3% більше, ніж за 2012 р. (10,9 млн грн).

"Юридичні особи - готелі, санаторії, пансіонати практично в повному обсязі сплачують туристичний збір. Основний туристичний потік зупиняється в приватному секторі, з якого було зібрано всього 1,6 млн грн туристичного збору. Це пов'язано з тим, що приватний сектор не декларує себе як об'єкт розміщення та як суб'єкт туристичної індустрії", - зазначив Псарьов.

Обсяг туристичного збору в Україні за 2013 р. склав 41,6 млн грн

Віце-прем'єр підкреслив, що рішення проблеми недонадходження коштів турзбору в місцеві бюджети від приватного сектора буде досягнуто завдяки легалізації діяльності індивідуальних засобів розміщення в рамках роботи з встановлення категорій об'єктам туристичної інфраструктури.

"Головним трендом цього року стане категоризація, яка тепер є обов'язковою і всі об'єкти, які приймають туристів, повинні бути категоризированы. Це дозволить вивести з тіні об'єкти розміщення та збільшити суми надходжень турзбору", - підсумував Псарьов.