ua en ru

Обсяг товарообігу між Україною та Канадою за 11 міс. 2011 р. зріс на 52% - до 306 млн дол

У січні-листопаді 2011 року відбулось збільшення обсягів товарообігу між Україною та Канадою на 52%, він склав 306 млн дол. Про це повідомив голова Державної митної служби України Ігор Калєтнік під час зустрічі з послом Канади в Україні Троєм Лулашником, передає прес-служба Держмитслужби. Також Калєтнік повідомив, що експорт до Канади зріс на 90 %.

Як повідомили у прес-службі, голова Держмитслужби запропонував найближчим часом провести спільну зустріч з суб'єктами ЗЕД, що здійснюють експортно-імпортні операції між нашими країнами. Мета зустрічі - спільно визначити актуальні питання, що потребують вирішення та розповісти бізнесовцям про нові можливості та переваги, які дає для їх роботи нова редакція Митного кодексу України.
Лулашник, за словами прес-служби, підтримав цю ініціативу.

"Мені дуже приємно почути про такі позитивні законодавчі зміни. Спрощення та прозорість митних процедур є вкрай важливим для розвитку бізнесу обох країн. Я впевнений, що разом ми зможемо досягти серйозних результатів", - сказав він.

Посол Канади в Україні також відвідав моніторинговий центр швидкого реагування Держмитслужби, де зміг в он-лайн режимі спостерігати за ситуацією на всіх українських пунктах пропуску.