ua en ru

Обсяг продажів швейцарської Roche за підсумками 9 місяців 2010 р. зменшився на 1% - до 27 млрд євро

Обсяг продажів швейцарської фармацевтичної компанії Roche Holding AG за підсумками 9 місяців 2010 р. знизився на 1% і склав 36,1 млрд швейцарських франків (27 млрд євро), тоді як за аналогічний період роком раніше даний показник досягав відмітки в 36,4 млрд швейцарських франків. Компанія пояснює отриманий результат недостатньо упевненими продажами препарату Tamiflu. Без урахування даних по продажах даних ліків, обсяг продажів компанії за звітний період виріс на 6%. Такі дані містяться в опублікованих сьогодні матеріалах компанії, передає РБК.
При цьому за січень-вересень 2010 р. найбільше зниження обсягу продажів компанії зафіксоване в Японії. У даному регіоні показник знизився на 10% - до 3,14 млрд швейцарських франків (2,35 млрд євро), тоді як за підсумками 9 місяцем 2009 р. він був зафіксований на відмітці 3,49 млрд швейцарських франків.
Заснована в 1896 р. в Базелі (Швейцарія) компанія Roche виросла з невеликої лабораторії лікарських препаратів в одну з найбільших світових компаній, яка веде власні дослідження в області охорони здоров'я і активно працює більш ніж в 150 країнах світу. Компанія є найбільшою компанією сектора в Швейцарії і входить в десятку найбільших компаній світу в області фармацевтики і діагностики захворювань.