ua en ru

Обсяг імпорту сільгосптехніки за останні три роки зріс з 607 млн до 1,3 млрд дол., - Азаров

Обсяг імпорту сільськогосподарської техніки за останні три роки зріс з 607 млн дол до 1,3 млрд дол. Про це сьогодні на засіданні Кабінету міністрів повідомив прем'єр-міністр України Микола Азаров, передає кореспондент РБК-Україна.

"Щороку зростає рівень імпорту сільськогосподарської техніки. За останні три роки його обсяги зросли з 607 млн до 1 млрд 300 млн дол. Створюється враження щодо неконтрольованості цього процесу. Значна частина імпортованої техніки - не нова, а така, що вже була у вживанні", - сказав Азаров.

Прем'єр-міністр зазначив, що уряд буде вкладати гроші у створенн вітчизняних сільськогосподарських машин.
"При цьому підкреслюю, що ми не обіцяємо українським машинобудівникам тепличних умов. Обіцяємо і даємо стимули і підтримку для виграшу у конкурентному змаганні" - додав він.

По словам Азарова, Україна відкрита для іноземних виробників для того, щоб вони організовували виробництво в Україні.

"Вчора один з провідних експертів агропромислового комплексу підтвердив, що іноземні компанії готові працювати з українськими машинобудівниками. Будь ласка: з умовою поетапно довести рівень локалізації виробництва (тобто, використання українських потужностей, комплектуючих, сервісу - а отже, українських робочих місць) до понад 70%. Це нормальний рівень для міжнародної кооперації у виробництві складної техніки" - зазначив Азаров.

Нагадаємо, раніше прем'єр заявляв, що в Україні 80% сільгосптехніки - імпортного виробництва.

Читайте також: Україна планує в найближчі п'ять років збільшити виробництво технічних культур до 15 млн т, - Азаров