ua en ru

Обсяг держзакупівель України в 2014 р. склав 140 млрд грн, - Абромавичус

Обсяг державних закупівель України в 2014 р. склав 140 млрд грн.

Обсяг державних закупівель України в 2014 р. склав 140 млрд грн. Про це на брифінгу міністра економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавичус, передає кореспондент РБК-Україна.

"Нам потрібно здійснювати підтримку економіки через формування ефективних, прозорих держзакупівель. Масштаб держзакупівель дуже великий. Тільки за цей рік він склав 140 млрд гривень. І це при падаючій економіці", - зазначив Абромавичус.

Він наголосив, що відновлення економічного розвитку, перехід його на постійну основу можливий тільки за умови створення інвестиційного клімату, при якому і внутрішній, і зовнішній інвестор буде почувати себе комфортно.

За його словами, це відбудеться тільки за умов повної ліквідації адміністративних бар'єрів для ведення бізнесу, максимально повного використання можливостей для вільної торгівлі в Європейському союзі.

Також, Абромавичус наголосив на необхідності приведення податкового навантаження на бізнес у відповідність з реальними можливостями економіки. Для цього потрібно скоротити виробничі державні витрати і підвищити ефективність використання державних фінансових ресурсів.

Нагадаємо, в кінці листопада в Мінекономрозвитку заявили, що обсяги держзакупівель в 2014 р. склали 105 млрд грн.