ua en ru

Обсяг експорту свинини в Україні за січень-квітень 2013 р. скоротився на 78% - до 1,6 тис. т, - УАК

Обсяг експорту свинини в Україні за січень-квітень 2013 р. скоротився на 78% - до 1,6 тис. т. Про це йдеться в повідомленні "Української аграрної конфедерації" (УАК).

"Експорт української свинини знизився на 78%, з 7,4 до 1,6 тис. тонн. За квітень місяць на російський ринок було відправлено всього 87 тонн української свинини, що в 17 разів менше аналогічного показника попереднього року. Найімовірніше зниження попиту на українську свинину сталося через зниження цін російських виробників, яке, в свою чергу, було викликано збільшенням відносно дешевого імпорту не її внутрішній ринок Бразилії", - йдеться в повідомленні.

При цьому експерти відзначили, що падіння обсягів українського експорту в поєднанні з недавніми проблемами експорту м'яса птиці з України в РФ "дають деякі підстави говорити про відкриття "м'ясного фронту" торгової війни аналогічно минулорічному "молочному фронту".

Обсяг імпорту свинини в Україну за чотири місяці 2013 р. збільшився з 43 до 49 тис. тонн.

Чисельність поголів'я свиней у всіх категоріях господарств станом на 1 травня склало 7,8 млн голів, що на 4% перевищило показник минулого року.

"На сьогоднішній день склалася ситуація, при якій істотний приріст пропозиції на внутрішньому ринку може значно знизити ціну на свинину, що позначиться і на закупівельних цінах на живих свиней", - підкреслили в УАК.

Читайте також: В Україні за 4 міс. 2013 р. рівень реалізації свиней на забій зріс на 18,3% - до 154,8 тис. голів