ua en ru

Об'єкти ЖКГ Донецької області готові до зими на 85%, - ОДА

Об'єкти ЖКГ Донецької області готові до зими на 85%, - ОДА Фото: ЖКГ

Готовність об'єктів соціальної сфери складає 94%

Об'єкти житлово-комунального господарства (ЖКГ) Донецької області готові до зими на 85%. Про це повідомляє прес-служба Донецької обласної державної адміністрації.

Як повідомляється, 27 серпня відбулось засідання колегії Донецької ОДА, на якій обговорили питання стану підготовки підприємств житлово-комунального господарства та об'єктів соціальної сфери області до стабільної роботи в осінньо-зимовий період 2015-2016 рр.

Наголошується, що за оперативною інформацією виконкомів міських рад та РДА, станом на 26 серпня на підконтрольних української влади територіях готовність житлово-комунальної та соціальної сфери до роботи взимку складає 85% або 9,55 тис. об'єктів з 11,17 тис. запланованих.

Стан готовності до зими житлового фонду області на сьогодні становить 85%. Найнижчі показники в місті Новогродівка (73%), а також в Артемівському (70%), Волноваському (78%), Володарському (79%) районах.

"Готовність об'єктів соціальної сфери складає 94%. Що стосується теплового господарства, то котельні готові на 87%, а теплові мережі - на 89%. Основну увагу треба приділити створенню на теплогенеруючих підприємствах необхідних запасів твердого палива", - зазначила в. о. директора департаменту житлово-комунального господарства Донецької ОДА Ольга Соловей.

Як повідомляється, основною проблемою, яка стримує підготовку об'єктів житлового господарства до стабільної роботи, є значна кількість зруйнованих будинків в результаті проведення АТО на території області. Так, станом на 20 серпня на територіях, підконтрольних українській владі, зруйновано та пошкоджено 6 342 житлових будинки. Для відновлення зазначених об'єктів, за попередньою оцінкою, необхідно 302,2 млн гривень. На сьогодні відновлено 1 246 будівель на суму 44,2 млн грн.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в цілому по Україні до опалювального сезону 2015-2016 рр. готово понад 73% житлових будинків.