ua en ru

Об'єднання опозиції має стати головним завданням нового політсезону, - Новинський

Об'єднання опозиції має стати головним завданням нового політсезону, - Новинський Фото: Вадим Новинський (novynskyi.com)

На думку Новинського, проблема опозиції в тому, що вона сьогодні виступає декількома групами

Необхідність забезпечити мирне врегулювання ситуації на Донбасі може стати рушійною силою активізації і консолідації опозиції в новому політичному сезоні. Таку думку висловив народний депутат з фракції "Опозиційний блок" Вадим Новинський.

"Саме українська опозиція послідовно протягом усіх чотирьох років говорить про необхідність досягнення світу і необхідність компромісів на основі мінських угод. Саме опозиція говорить про необхідність зміни курсу країни в економічному плані – стимулювання нової індустріалізації, створення сприятливого інвестиційного клімату, боротьба з рейдерством, бандитизмом та іншими вадами нашого суспільства", - вважає він.

На думку Новинського, проблема опозиції в тому, що вона сьогодні розрізнена і виступає декількома групами, які борються швидше між собою, ніж з владою. І такий стан справ в опозиції грає на руку владі, впевнений нардеп.

"Упевнений, що опозиція об'єднається, якщо не на президентських виборах, то точно до парламентських виборів 2019 року (і президентські вибори стануть стимулом і прелюдією до об'єднання). І саме об'єднання опозиції ми вважаємо головним завданням нового політичного сезону. Як один з майданчиків для об'єднавчого процесу ми розглядаємо громадський рух "Партія миру", - сказав нардеп.

Він підкреслив, що завдання опозиції – "не вестися на технологічні прийоми і створювати свій інформаційний фарватер".

"Тільки так можна переламати внутрішній порядок денний. Тільки так можна створити умови для зміни влади і для досягнення миру", - резюмував Новинський.

Нагадаємо, Новинський вважає, що кандидати у президенти не представили програму врегулювання ситуації на Донбасі.