ua en ru

Об'єднання "Газпрому" і "Нафтогазу України" дозволить українському населенню отримувати газ за цінами РФ, - О.Міллер

У разі об'єднання ВАТ "Газпром" із НАК "Нафтогаз України" ціна на газ для населення України може бути такими ж, як для населення Росії. Таку заяву зробив голова правління "Газпрому" Олексій Міллер в ефірі телеканалу "Росія-24", повідомляє РБК. За його словами, таким СП є проект, цікавий обом країнам перш за все з погляду створення спільної російсько-української бази ресурсного видобутку. Це, у свою чергу, на думку голови "Газпрому", стало б "дуже важливим чинником передбаченості, надійності, стабільності постачань газу для споживачів України".
"На перспективу наша точка зору, точка зору "Газпрому", зводиться до того, що ми могли б об'єднати "Газпром" і НАК "Нафтогаз України", при цьому ми вважаємо, що це був би дуже важливий соціальний момент, тому що постачання газу для населення України могло б в цьому випадку здійснюватися, на наш погляд, за цінами, за якими здійснюється постачання газу для населення Росії. У нас ціна на газ для населення Росії встановлюється державою, є неринковою, на сьогодні це 1880 руб. за тис. куб. м. Це трохи більше 60 дол. за тисячу кубометрів", - сказав О.Міллер.
Раніше в "Газпромі" повідомили, що під час переговорів голови правління ВАТ "Газпром" Олексія Міллера, міністра палива і енергетики України Юрія Бойка і голови правління НАК "Нафтогаз України" Євгена Бакуліна, що відбулися сьогодні в Москві, розглядався перебіг виконання довгострокових контрактів між компаніями і транзит газу, а також перспективи співпраці компаній у 2011 р.
Особлива увага була приділена питанням створення спільного підприємства (СП) "Газпрому" і "Нафтогаза України". О.Міллер, Ю.Бойко і Є.Бакулін обговорили об'єкти, які можуть бути внесені компаніями до СП. За підсумками зустрічі О.Міллер повідомив, що, на його думку, переговори знаходяться в просунутій стадії. "У нас повне розуміння і чітке бачення майбутніх перспектив", - додав Ю.Бойко.