ua en ru

Обама закликав конгрес США схвалити пакет заходів по створенню додаткових робочих місць

Президент США Барак Обама закликав американських законодавців підтримати його пропозиції в рамках вирішення питання про створення додаткових робочих місць і стимулювання державної економіки, передає "Сіньхуа".

У президентському пакеті заходів передбачено включення поправок у закон про угоди, посилення заходів в області захисту інтелектуальної власності, а також зниження ставок по виплатах у фонд соціального страхування.

"У найближчій перспективі я внесу ще ряд пропозицій, які допоможуть нашим підприємцям створювати робочі місця і наймати персонал, я не має наміру зупинятися, поки кожен охочий працювати американець не знайде собі місце", - йдеться в поширеній заяві.

Однак навіть такі наміри Президента були зустрінуті критикою з боку представників Республіканської партії. Вони нагадали Обамі про посилення правового тиску на бізнес, який явно не полегшує йому наймання нового персоналу.

Нагадаємо, згідно з останніми опублікованими даними, рівень безробіття в США складає 9,1%, що є одним із ключових викликів кабінету чинного Президента, який прийшов в Білий Дім, пообіцявши нації максимальне працевлаштування.