ua en ru

Обама не змінив позиції щодо постачання зброї в Україну, - Держдеп

Обама не змінив позиції щодо постачання зброї в Україну, - Держдеп

Офіційний представник Держдепартаменту США Джен Псакі заявила, що питання щодо поставок озброєння Україні позиція влади не змінилася. Про це вона повідомила на брифінгу 24 березня.

Вона прокоментувала ухвалення конгресом резолюції, що рекомендує Президенту США Бараку Обамі почати постачання зброї на Україну.

За її словами, щодо розгляду такої можливості "нічого не змінилося". Псакі зазначила, що з самого початку конфлікту на Донбасі влада США підтримували Україну і дипломатичне рішення, поважаючи суверенітет і територіальну цілісність країни.

Крім того, Псакі провела останню прес-конференцію в цій якості, повідомляється в стенограмі її заключного брифінгу.

Вона подякувала присутнім журналістам, сказавши, що для неї робота з ними була честю і задоволенням. "Я хочу вам подякувати, як американка, за те, що ви все робите кожен день", - сказала Псакі.

Представник Держдепартаменту, яка переходить на роботу в Білий дім і стає керівником прес-служби Обами, також подякувала журналістам за вникання в складні теми і складні питання. Вона зазначила, що кількість країн з вільною пресою, де журналісти можуть вступати у вільну дискусію, зменшується, хоча вона корисна для демократії.

Зазначимо, Клімкін подякував США за прийняття резолюції про відправку зброї в Україну.