ua en ru

Обама діагностував "ромнізію" у свого суперника на президентських виборах

Президент США Барак Обама діагностував у свого політичного суперника Мітта Ромні "ромнізію" - хворобу, яка змушує забувати свої попередні погляди і обіцянки. Про це повідомляє Associated Press.

Виступаючи в університеті Джорджа Мейсона, Обама зазначив, що в питаннях, що стосуються робочих місць, контрацепції, абортів і гендерної рівності, у Ромні спостерігається "ромнізія", і що політика, яку він пропонує країні, більше підходить для 1950-х років. "Якщо ви злягли з "ромнізіею", є хороша новина: "обамалікування" включає в себе ранні стадії. Ми поставимо вас на ноги", - пожартував Президент.

Нагадаємо, нещодавно Обама здобув перемогу над Ромні під час другого туру дебатів. Так, згідно з результатами соціологічного дослідження, проведеного Reuters/Ipsos, 48% опитаних виборців вважають, що чинний глава держави виступив більш переконливо, ніж його республіканський опонент. Перемогу Ромні віддали 33% респондентів. Головною причиною перемоги Обами стала агресивна і напориста риторика, яка раніше принесла перемогу кандидату від Республіканської партії в першому раунді дебатів.

Третій раунд дебатів відбудеться 22 жовтня у Флориді. Він буде присвячений зовнішній політиці.

Президентські вибори в США пройдуть 6 листопада 2012 р.

Читайте також: Обама переміг Ромні в чергових дебатах (відео)